Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Ο χαρισματικός Γέροντας Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος


Κοιμήθηκε ο χαρισματικός Γέροντας Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος

Εκοιμήθη, 
Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος. Ήταν Δρ. Θεολογίας και Οικονομικών και διακονούσε ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Δικηγορικών) της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.


Μεγάλη και σοβαρότατη απώλεια η Κοίμηση του Γέροντος Πνευματικού π. Κωνσταντίνου αγαπητοί αναγνώστες. Θλίψη για και για την Ιστοσελίδα μας που τόσο τον αγαπούσε και του είχαμε αφιερώσει και Ετικέτα με τα Θέματά του ΕΔΩ.

Ένας αγωνιστής της Αλήθειας που δεν έβαλε πότε νερό στο κρασί της Ορθοδοξίας, που την αγάπησε πιο πολύ σαν ορθοπραξία! Διαρκή και συνεπή μέχρι την τελευταία του αναπνοή! Δίδασκε πρώτα με το παράδειγμά του και ύστερα με τα λόγια του! Ήταν επίμονος, φιλακόλουθος, γνώστης της εκκλησιολογίας όσο λίγοι, πιστός τηρητής των Ιερών Κανόνων, παιδαγωγός εν Χριστώ. Ορθοτομούσε τον λόγο της Αλήθειας και ζούσε με τον Χριστό και για τον Χριστό! Τεράστιο το πνευματικό και ποιμαντικό του έργο.


Κατ' εμέ, η μεγαλύτερη ορθόδοξη θεολογική
προσωπικότητα των τελευταίων δεκαετιών.


Ήταν τόσο βαθιά ανθρώπινη η θεολογία του π. Κωνσταντίνου, που τρόμαζες με την άγνοια σου! Και αναρωτιόσουν: πώς μου ξέφυγαν όλ' αυτά, γιατί δεν τα βλέπω ενώ είναι μπροστά μου; Γιατί έχω συνηθίσει τόσα χρόνια στη γκρίνια και τη μιζέρια; Ενώ το «ΦΩΣ» είναι μέσα μου, αρκεί να κοιτάξω κατάματα το αληθινό Φως, και να κάνω μια μικρή θυσία όπου μπορώ.

Η θεολογία της αγάπης του Γέροντος Κωνσταντίνου δεν μένει στην επιφάνεια της λάμψης, αλλά στο βάθος της εσωτερικής λάμψης που δημιουργεί το φως μέσα μας! Αυτά σε έκανε να νοιώθεις και αναλογίζεσαι ο π. Κωνσταντίνος!

Όσο για τις πολιτικές αναφορές του στις αγιογραφικά κηρύγματά του, θα γράψω και θα πω με τόλμη, ότι, ήτο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ! π. χ. ακούστε τον εδώ !

Ο Θεός να τον αναπαύσει. Καλή Ανάσταση
Καλόν Παράδεισο Άγιε Γέροντα... †

Σοφία Ντρέκου
www.sophia-ntrekou.gr


Τετάρτη 12/9 Αγρυπνία 22.00-02.00 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Δικηγορικά Γλυφάδας, και η Εξόδιος Ακολουθία στον ίδιο Ναό.


π ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ 
ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΝΟΗΤΟΥ και ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου